Pārtikas produkti, kuriem vienmēr jābūt mājās

Mūsdienās veikali ikdienas ir pārpildīti ar visdažādākajām pārtikas precēm, tāpēc neviens tā īsti vairs neaizraujas ar pārtikas produktu pirkšanu lielā daudzumā un ilglaicīgu glabāšanu, taču ir daži pārtikas produkti, kurus vajadzētu glabāt mājās visu laiku. Tie ir produkti, kuriem ir ilgs realizācijas termiņš un kuri izglābs no situācijas, kad negribas iet uz veikalu, bet mājās nav nekā ēdama.

Pirmais pārtikas produkts ir rīsi. Rīsiem ir ļoti ilgs realizācijas termiņš un ir ļoti daudz variāciju, kā rīsus var garšīgi pagatavot. No rīsiem var gan vārīt putras, gan taisīt risoto vai plovu, gan vienkārši ēst kopā ar dārzeņiem vai gaļu. Ja mājās būs rīsi, vienmēr būs kāds variants kā ātri un garšīgi pagatavot vakariņas. Līdzīgi produkti, ko izmantot reizēs, kad negribas iet uz veikalu ir makaroni. Arī tos var pagatavot visdažādākajos veidos. Makaronus var ēst pat vienus pašus, tikai aplejot ar eļļu un pievienojot garšvielas.

Buljons ir labs risinājums, kad gribas ieēst ko siltu. Var glabāt gan buljona kubiņus, gan pašu gatavotu buljonu, kas pēc tam sasaldēts. Buljona kubiņi gan nav pārāk veselīgi, bet tie ir glabājas ļoti ilgi. Labāk izvēlēties buljona kubiņus no dabīgām sastāvdaļām. Tie gan būs ievērojami dārgāka, nekā parastie, rūpnieciski ražotie kubiņi. Ja ir iedvesma, no buljona var gatavot dažādas zupas.

Labs produkts, kas noderēs reizēm, kad negaidīti atnāk ciemiņi, ir kārtainā mīkla. To ir iespējams sasaldēt, tāpēc nav jāuztraucas par realizācijas termiņu. No kārtainās mīklas ļoti ātri ir iespējams pagatavot gan garšīgus pīrādziņus, gan saldās bulciņas. Tas būs labs cienasts reizēs, kad neko citu nopirkt nepaguvāt.

Vēl negaidītus ciemiņus var uzcienāt ar dažādiem žāvētiem augļiem, ogām un riekstiem. Arī šiem produktiem ir ilgs glabāšanas termiņš, turklāt tie ir daudz veselīgāki par šokolādi vai dažādiem rūpnieciski ražotiem saldumiem. Nav jāaprobežojas vien ar zemesriekstiem un rozīnēm. Mūsdienās ir pieejamas arī dažādu veidu sukādes un žāvētas meža ogas, piemēram, cidoniju vai dzērveņu sukādes. Šādus našķus ir iespējams arī ļoti vienkārši pagatavot pašam.

Saldētavā noteikti vajadzētu glabāt visdažādākos saldētos dārzeņus un ogas. Tie noderēs pilnīgi vienmēr. Ir iespējams gan veikalā iegādāties saldēto dārzeņu miksus paciņās, gan atsevišķu dārzeņu veidus. Arī pats var sasaldēt visdažādākos dārzeņus, augļus un ogas. Tos jebkurā brīdī var uzcept vai uzvārīt un ēst gan kā pamatēdienu, gan piedevas pie visdažādākajiem ēdieniem. Saldētos dārzeņus un ogas vajag glabāt tik daudz, cik vien saldētavā ir brīvas vietas jo tas būs daudz lētāk sapirkt tos vasarā un sasaldēt envis pirkt ziemā daudz dārgāk!

Arī pupām un zirņiem ir jābūt kaut kur noglabātiem. Tos var uzglabāt vairākos veidos. Viens variants ir konservētā veidā. Tad nav jādomā par šo produktu apstrādi pirms ēšanas, atliek vien atvērt burciņu un jums ir ideāla piedeva jebkuram gaļas ēdienam, bet šādā veidā tiem būs īsāks realizācijas termiņš. Otrs variants ir šo produktu kaltēšana. Tad gan pirms to lietošanas ir ieteicams tos izmērcēt ūdenī un pēc tam tos jāvāra.

Un visbeidzot, mājās jābūt visdažādākajiem garšaugiem un garšvielām. Sākot no visparastākās sāls un pipariem, beidzot ar dažādiem kaltētiem augiem, gan no dārza, gan meža. Ļoti laba nianse visdažādākajiem ēdieniem būs, piemēram, raudene, timiāns, salvija, rozmarīns, vidusjūras garžvielas utt. Ar šīm garšvielām jebkuru ēdienu varēs uztaisīt baudāmu un aromātisku.